kontakt

om sitet

x

 

Om dette site og dets tilblivelse

Hjemmesiden er blevet til i et samarbejde mellem en række aktører indenfor udvikling, formidling og undervisning. Herunder kan du læse hvem som har været med og hvad deres bidrag har været.

Anjali og Vikram er blevet til med midler fra EU puljen Frame Voice Report, administreret af CISU (Civilsamfund i Udvikling).

Frame referer til behovet for refleksion over, hvordan vi fremstiller mennesker i det globale Syd, Voice handler om at lade fattige og marginaliserede mennesker tale for sig selv og Report samler disse i ønsket om at rapportere eller formidle disse stemmer.

I filmen om Anjali og Vikram er det de unge selv, som taler. Det har været meget givende for produktionen med denne retningslinje, da det i høj grad har været med til at fremstille de unge som selvstændige ”hele” mennesker på godt og ondt snarere end som stakler, som er ofre for de givne omstændigheder.

Studerende fra Erhvervsakademi Sjælland har arbejdet med at programmere sitet og de små spil, som en del af deres studie. Vi skylder dem stor tak for deres kreativitet og gode ideer, og energi.

Særligt vil jeg gerne fremhæve Rebeca Boanca, som i samarbejde med programmør Jacob Nordfalk   har videreudviklet alle de gode ideer og skabt et færdigt site!

Filmen Anjali og Vikram er filmet og redigeret af Peter Bischoff medlem af Skoleliv i Nepals bestyrelse og indehaver af firmaet Keep Looking production. Det var Peter og Anne Mettes besøg i landsbyen Soiya, hvor filmen er optaget, som for 12 år siden blev det første skridt til foreningen Skoleliv i Nepal og til de to formidleres lange engagement i menneskene der.

Billederne er taget af fotograf Tia Borgsmidt. Tia fotograferer almindeligvis interiør og lækker mad. Hun har tidligere lavet frivilligt arbejde for Skoleliv i Nepal og blev bedt om at deltage, udfra ønsket om, at få en anden vinkel på ”Udvikling og Fattigdom” end den gængse. Besøget i Nepal var Tias første tur til Asien. Efterfølgende donerede Tia sit honorar til uddannelse af nogle af de unge fra landsbyen Soiya.

Selvfølgelig skal der også lyde en tak til de to modige unge mennesker, Anjali Musahar og Vikram Musahar, som lukkede os ind i deres liv og viste os alle sammen lidt mere af, hvad det vil sige at være ung og dalit (kasteløs) på bunden af Nepal.

 

Anjali har sidenhen forladt landsbyen. Det var undertegnedes bedste overbevisning, at hun, hvis hun var blevet i landsbyen efter at hendes far kom ud af fængslet, igen være droppet ud af skolen, denne gang for altid. Derfor kontaktede jeg en ven, Lotte Højmark Tang, og spurgte om vi i fælleskab skulle betale for en bedre skole til Anjali. Det ville Lotte gerne. Derfor går Anjali nu på kostskole i Kathmandu. I skrivende stund (november 2019) forsøger hendes mor Sita at kæmpe sig fri af sin voldelige ægtemand og skabe sig et nyt liv. Tak til Lotte for at give Anjali den chance i livet. Vi håber, hun kan klare at bruge den rigtigt.

Anne Mette Nordfalk

 

Vil du læse mere om Skoleliv i Nepal og om vores arbejde så gå ind på skoleliv-i-nepal.dk